Гитарско такмичење ученика основних музичких школа Србије (2023)

У оквиру музичке манифестације Гитар мини фест (ГМФ) “Михаило Златковић“, у ОМШ “Петар Илић“ у Аранђеловцу“, 18. новембра 2023. године, одржано је гитарско такмичење ученика основних музичких школа Србије. На овом музичком надметању учествовао је 21 такмичар из различитих градова у Србији (Зајечар, Смедерево, Ваљево, Смедеревска Паланка, Велика Плана, Аранђеловац). Жири су чинили: проф. Александар Хаџи-Ђорђевић (председник), проф. Филип Мићковић, проф. Иван Хочевар, док је секретар жирија био проф. Александар Сарбић.

Такмичари су били подељени у три категорије, а лауреат овог музичког надметања је Реља Илић (МШ “Коста Манојловић“) из Смедерева, који је добио плакету с ликом Михаила Златковића, рад ликовног уметника Марка Николића, и школску класичну гитару. Тодор Јевтић (ОМШ “Петар Илић“) из Аранђеловца, као другонаграђени, добио је сталак за гитару, док је трећепласирана Калина Јовановић (МШ “Живорад Грбић“) из Ваљева награђена стопицом за гитару и комплетом гитарских жица. Добитници златних медаља, као најбољи у својим категоријама, били су Реља Илић, Тодор Јевтић и Огњен Сујић (ОМШ “Петар Илић“) из Аранђеловца. Остали успешни учесници  добили су дипломе.

За најбољег музичког педагога такмичења проглашен је професор Виктор Илић (МШ “Коста Манојловић“) из Смедерева, који је добио уметничку плакету, књигу из области класичне музике и диплому.

Присутни ученици, њихови наставници и родитељи похвалили су организаторе такмичења “Арт дружину“ и ОМШ “Петар Илић“ из Аранђеловца, за и овогодишње веома успешно спроведено такмичење.