Такмичење 2022.

Одржано гитарско такмичење ученика основних музичких школа Србије (2022)

У оквиру музичке манифестације Мини гитар фест (ГМФ) “Михаило Златковић“, у ОМШ “Петар Илић“ у Аранђеловцу“, 26. новембра 2022. године, први пут одржано је гитарско такмичење ученика основних музичких школа Србије. На овом музичком надметању учествовала су 22 такмичара из различитих градова у Србији (Ниш, Смедерево, Ваљево, Смедеревска Паланка, Уб, Велика Плана. Гроцка, Аранђеловац). Жири су чинили: проф. Вера Огризовић, проф. Богдан Благојевић, проф. Милош Вуковић, док је секретар жирија била проф. Тамара Богдановић.

Такмичари су били подељени у три категорије, а лауреат овог музичког надметања је Калина Јовановић из Ваљева, која је добила плакету с ликом Михаила Златковића, рад ликовног уметника Марка Николића, и школску класичну гитару. Огњен Ристић из Велике Плане добио је сталак и клупицу за гитару, док је трећепласирани Немања Илић из Ниша награђен комплетом гитарских жица. Такође, Огњен Ристић, Калина Јовановић и Теодора Васиљевић (Уб), освојили су и златне медаље као најуспешнији такмичари у својим категоријама. Остали првонаграђени и другонаграђени учесници  добили су дипломе.

Присутни ученици, њихови наставници и родитељи похвалили су организаторе такмичења “Арт дружину“ и ОМШ “Петар Илић“ из Аранђеловца, са жељом да ово гитарско надметање за ученике основних школа Србије постане традиционално.

Преузмите документацију