Михаило Златковић рођен је 1994. године у Београду. Завршио је Основну музичку школу „Петар Илић“ у Аранђеловцу у класи професора Младена Жица и Милоша Мијаиловића, а потом Средњу музичку школу „Јосип Славенски“ у Београду, у гитарској класи професора Ненада Кондића.

Освајао је међународне и републичке награде, наступао у Београду, Новом Саду, Аранђеловцу, Луцерну (Швајцарска), Москви (Русија), Милану и Напуљу (Италија), Подгорици и Бару (Црна Гора). Такође, наступао је и у оквиру књижевних промоција и других културних програма у Београду и по Србији. Имао је и телевизијске наступе (у оквиру емисија РТС-а, Студија Б, РТВ “Шумадија“, РТВ “Сунце“)

Похађао је мајсторске курсеве код најзначајнијих гитарских педагога (Hubert Kappel, Xuefei Yang, Edin Karamazov, Roberto Fabbri, Дарко Карајић, Срђан Тошић, Александар Хаџи-Ђорђевић). Диплому је стекао на Одсеку за класичну гитару на Факултету музичке уметности у Београду, у класи професорке Вере Огризовић.

Педагошко искуство, као наставник гитаре, стицао је у музичким школама „Петар Илић“ у Аранђеловцу, „Јосиф Маринковић“, „Артистикум“ и „Piccolo музички центар“ у Београду. Његови ученици су остваривали запажене успехе и освајали многобројне награде на домаћим и интернационалним такмичењима.

Михаило Златковић трагично је преминуо 2020. године у Београду.

Памтимо га по искреној колегијалности, изузетном приступу у раду с ученицима, таленту и сјајном умећу на гитари, дивним наступима које нам је приредио, а пре свега по скромности, племенитости и ведром духу.